מלטוז

מוצרי מלטוז משמשים כחומר עזר בתרופות, כמו גם במזונות שונים. זהו תרכובת טבעית המצויה בצמחים רבים. מבנה ומאפיינים מלטוז (C12H22O11, Mr = 342.3 גרם/מול) הוא דו-סוכר המורכב משתי מולקולות של גלוקוז באופן קוולנטי ומחוברות יחד α-1,4-גליקוזידית. הוא קיים כאבקה לבנה וקריסטלית עם… קרא עוד

חומרי עזר

הגדרה מצד אחד, תרופות מכילות את החומרים הפעילים המתווכים את ההשפעות הפרמקולוגיות. מצד שני, הם מורכבים ממרכיבי עזר המשמשים לייצור או לתמיכה ולהסדרת השפעת התרופה. פלצבו, המורכב מחומרים בלבד ואינם מכילים חומרים פעילים, הינם יוצאי דופן. חומרים עזר יכולים להיות מ… קרא עוד

פחמימות: תפקיד בדיאטה

מוצרים פחמימות ("סוכרים") נמצאים במזונות טבעיים ומעובדים רבים, תרופות, מכשירים רפואיים ותוספי תזונה. לדוגמה, מזונות המכילים פחמימות כוללים פסטה, דגנים, קמח, בצק, לחם, קטניות, תפוחי אדמה, תירס, דבש, ממתקים, פירות, משקאות מתוקים ומוצרי חלב. מבנה פחמימות הן מוצרים טבעיים וביולקולות המורכבות בדרך כלל רק מפחמן (C), מימן ... קרא עוד

לחם

מוצרים לחם זמין, למשל, במאפיות ובחנויות המכולת, ואנשים גם אוהבים להכין בעצמם. רוב התוספים לאפיית לחם זמינים בבתי המרקחת ובבתי המרקחת. מרכיבים דרושים רק ארבעה מרכיבים בסיסיים להכנת לחם: קמח דגנים, למשל חיטה, שעורה, שיפון וקמח כוסמין. מי שתייה מלח… קרא עוד

FODMAP

תסמינים בליעה של FODMAP עלולה לגרום להפרעות במערכת העיכול: עלייה בתנועתיות ותכולת המים במעי הדק, קיצור זמן מעבר, דחף עשיית צרכים, שלשולים. עצירות היווצרות גזים, גזים הרחבת לומן המעיים (התנפחות), כאבי בטן, התכווצויות בבטן. בחילה זה יכול לעורר ולהחמיר תסמינים של תסמונת המעי הרגיז ומחלות מעי דלקתיות. … קרא עוד

סוכרים

מוצרים סוכרים מופיעים במזונות רבים ובתרופות. דיסאכרידים טהורים זמינים בבתי המרקחת, למשל. מבנה ותכונות דו סוכרים הם פחמימות המורכבות משני חד סוכרים המקושרים גליקוזידית. הם נוצרים משני חד -סוכרים בתגובת עיבוי המשחררת מים. סוכרים מתרחשים כחומרים טבעיים בצמחים, בעלי חיים ופטריות, ... קרא עוד

לקטוז: תפקיד בדיאטה

מוצרים לקטוז זמין כחומר טהור בבתי המרקחת ובבתי המרקחת. הוא מרכיב טבעי בחלב (לאק) של יונקים והוא מצוי במזונות רבים. הלקטוז מופק מי גבינה. מבנה ומאפיינים לקטוז (C12H22O11, Mr = 342.3 גרם/מול) הוא דו סוכר המורכב מגלוקוז וגלקטוז ושייך ל ... קרא עוד

חד-סוכרים

מוצרים חד -סוכרים טהורים זמינים בחנויות המתמחות, כגון בתי מרקחת ובתי מרקחת. החד-סוכרים הידועים ביותר כוללים גלוקוז (סוכר ענבים), פרוקטוז (סוכר פירות) וגלקטוז (סוכר רירי). מבנה ומאפיינים חד -סוכרים הם הפחמימות הפשוטות ביותר ("סוכרים"), המורכבות מאטומי פחמן (C), מימן (H) וחמצן (O). לתרכובות האורגניות יש את הנוסחה הכללית Cn (H2O) n. שם … קרא עוד

סוכרוז (סוכר)

מוצרים סוכרוז (סוכר) זמין כחומר טהור במרכולים. אינספור מזונות מכילים תוספת סוכרוז או סוכרים קשורים. למרות שזה מובן מאליו בחלק מהמתוקים, כגון דובי גומי, עוגת שוקולד או ריבה, "סוכר חבוי" קיים במזונות מעובדים רבים. עבור צרכנים רבים, לא קל להבין מדוע בשר, ... קרא עוד

אלפא גלוקוזידאז

מהו אלפא גלוקוזידאז? אלפא-גלוקוזידאז הוא אנזים המופיע בתת צורות שונות בכל תאי הגוף. לא בהכרח כל תת-צורה קיימת בכל תא. משימת אלפא-גלוקוזידאז היא פיצול קשרים אלפא-גליקוסידים. סוג זה של קשר מתייחס לצורת קישור בין הפרט ... קרא עוד

היכן מיוצר אלפא גלוקוזידאז? | אלפא גלוקוזידאז

היכן מיוצר אלפא-גלוקוזידאז? כמו רוב האנזימים האנושיים, כל צורה של אלפא-גלוקוזידאז מיוצרת באברוני תאים מיוחדים. מבשר האנזים מסונתז לראשונה ברטיקולום האנדופלזמי. כאן מתרחש השלב הראשון בתהליך ההתבגרות לקראת האנזים הבוגר. לאחר מכן תחבורה אל… קרא עוד